ArDO: Yes we want Lebanon to be the Switzerland of the East and Beirut the Paris of the East
 

Aan onze Aramese volk

 080128

 Vandaag kunnen we ons van vergewissen dat de traditionele Syrische verenigingen en organisaties compleet hebben gefaald om de jongeren erbij te betrekken en hen het gevoel te geven van solidariteit met hun volk en hun geschiedenis. Deze jonge mensen zijn opgegroeid in de vrije democratische wereld en hebben op scholen en universiteiten gezeten en verwachten grote dingen van hun traditionele organisaties. Geen één van deze organisaties is in staat gebleken om aan de verwachtingen van de jeugd en aan kritische vragen te voldoen. Geen één van hun is in staat gebleken om hen een duidelijke en directe doelen te presenteren om in de toekomst na te streven.

 Paar zwakke denkers met laffe karakter zijn in voldoende machtige positie om de jongeren te beïnvloeden. In de laatste jaren, een groot aantal van onze jonge mensen, hebben geprobeerd hun eigen plaats te vinden in de geschiedenis om zodoende hun eigen ware wortels te achterhalen. Deze onderzoeken hebben in de meeste gevallen geleid tot het feit dat de namen “Arameeërs” en “Syriërs” tweekanten van dezelfde medaille zijn. Vele leiders van de organisaties die de name Syriërs dragen begonnen zich bedreigd te voelen met de benaming Arameeërs, vooral omdat deze naam meer en meer aan populariteit wint onder ons volk en in de internationale arena. Wat vandaag plaats vindt is niets anders dan een misdaad tegen de historische Aramese naam.

 Verschillende leiders hebben in diverse situaties aan elke zenuw getrokken om de Aramese naam weg te wissen en te vervangen door varianten als Syrisch, Assyrisch, Chaldeese etc.. etc..

 Ze hebben gestopt met het gebruik van de Aramese benaming in hun tijdschriften en verenigingen en zijn ook begonnen propaganda uit te zenden via de TV station, Suryoyo Sat die voor een belangrijke deel door onze geliefde volk in Diaspora wordt gesponsord die gelooft in de Aramese naam.

 Wij richten ons vandaag tot U, leiders van alle organisaties met een oproep om terug te keren naar de juiste benaming. U kunt niet over de identiteit van ons volk onderhandelen. Als U vandaag zich ervoor schaamt, zal ons volk morgen zich voor U schamen. Wij roepen U op om Uw gezonde verstand te gebruiken en de bestaande feiten te accepteren. Onze hoop rust uiteindelijk op onze volk en wij zijn van overtuigd dat ons jongeren aan het einde de juiste beslissing zullen maken om de Aramese naam te implementeren als eenheidsnaam die in staat zal zijn om alle groepen samen te brengen onder één dak

 Aramese Democratische Organisatie

 Media Bureau

The articles published on this site represent the opinion of their writers and not the opinion of the webmaste