ArDO: Yes we want Lebanon to be the Switzerland of the East and Beirut the Paris of the East

 

Abeer Nehme i Sverige

091026

Den arameiska maronitiska sångerskan med sin änglalika röst Abeer Nehme från den arameiska himmelen, höll fyra konserter på fyra olika platser i Sverige. Den första hölls i den libanesiska restaurangen Al Meza i Hallonhergen i Stockholm, den andra hölls i Göteborg, den tredje hölls i S:ta Marias Syrisk ortodoxa kyrka i Norrköping och den sista hölls i S:t Petrus & Paulus Syrisk ortodoxa kyrka i Hallunda i Stockholm.

Det var väldigt fantastiskt att bara närvara där och lyssna till hennes himmelska röst från Gud den Allsmäktige Jesus Kristus och på Hans heliga arameiska språk, och självklart våra arameiska förfäders språk, språket vilken den arameiska Abgar-dynastin av Urhoy (Edessa) talade, och vilken Mor Afrem skrev sina Mimre och Madroshe på och så vidare. När man lyssnade till hennes sång så kände man verkligen hur rösten nådde ens själv och for genom dina ådror.

Den Arameiska Demokratiska Organisationen arrangerade en middag i den Libanesiska restaurangen Barouk i Märsta (Stockholm), med Abeer Nehme och hennes band, och medlemmar från andra arameiska (syrianska) förbund .

Vi på den Arameiska Demokratiska Organisationen önskar henne lycka till i hennes framtida karriär och fortsätta med att främja den arameiska identiteten till alla araméer från de olika syriska kyrkorna.

 

 

Av: Arameiska Demokratiska Organisationen

Artiklarna som publiseras på denna sida representerar enbart dess författares åsikter och inte webmaster åsikt