ArDO: Yes we want Lebanon to be the Switzerland of the East and Beirut the Paris of the East

 

Förföljelser av oliktänkande i Islams namn

Afghanistan

 

Av: Bar Lebnon

Afghanistan är ett av världens fattigaste länder. Av de 23 miljoner invånarna är kanske 0,3 procent kristna. 84 procent är sunnimuslimer och 15 procent shiamuslimer. Talibanerna har infört en stark islamisering av landet. Att vittna öppet om kristen tro är förbjudet. Att lämna islam kan betyda döden. Men Talibanerna diskriminerar även Shiaa-muslimer och utövar våld mot Afghaner som inte på ett tillräckligt bra sätt följer deras tolkningar av Sharialagen när det gäller klädesdräkten och tillbedjan.

8 januari, 2001 tillkännagav Talibanledaren Mullah Mohammed Omar att alla Afghaner som går över till kristendomen eller Judendomen kommer att avrättas. Eftersom alla förväntas vara muslimer så gäller detta hotet också alla kristna som lever i hemlighet i Afghanistan.

 

Idag när Afghanistan är befriat ifrån Talibanregimen är läget för icke Sunnitiska muslimer lite bättre men fortfarande är det långt ifrån ett fritt samhälle att leva i och tro på vad man anser är rätt. Kristna är så få att man inte längre kan prata om att de förföljs med alla lagar i landet motverkar deras existens plus samhällets syn på dem att de nästan utplånas av sig själva.

 I nästa nummer ser vi i bokstavsordning, Algeriet

 

Artiklarna som publiseras på denna sida representerar enbart dess författares åsikter och inte webmaster åsikt