ArDO: Yes we want Lebanon to be the Switzerland of the East and Beirut the Paris of the East

 

Explosion inatt i de kristnas kärnland i Libanon

När ska Libanons fiender tröttna?

Av: Bar Lebnon

  050323

När ska man backa och förstå att de Libanesiska folken har trots alla sina motsättningar och olikheter en fundamental sak gemensamt. Folket som har fått FRIHETSKÄNSLAN inmatat i sitt DNA sedan flera tusen år kommer inte att stanna upp nu och ge med sig bara för att några ynka terrorister vill förstöra och för att den Libanesiska lydregimen saknar förmågan att göra sitt rätta jobb. Marken som lät Osmanerna pröva allt för att underkuva detta folk kommer inte att låta ett gäng av dagens diktaturer få kontroll över den.

 Den Libanesiska regimen har under många år visat att den är svag för att den måste vara svag. Syriens roll i säkerheten i Libanon har inte varit särskilt effektiv i detta fall, snarare tvärtom.Om de såg sin uppgift som en säkerhets garanti som skall hjälpa Libanon att bli säkrare så kan man bara konstatera att de har misslyckats totalt. Istället för att minska farorna i landet har man bidragit till att öka dem. Idag finns det ca 13 palestinska flyktingläger runt om i Libanon där den Libanesiska säkerhetsapparaten inte har tillträde till. Dessa kallas ¨säkerhets öar¨. Detta är tack vare ett beslut av den Arabiska ligan i teorin och den Baathiska regimen i praktik. I libanon hittar vi även flera kvarter som kallas ¨säkerhets ramar¨ och som Hizballah partiet befogar över och där Libanesiska styrkor är förbjudna att gå in i även om man skulle veta att något/någon farlig befinner sig där. I Bekaa dalen som de Syriska styrkorna kontrollera till 100% hittar vi flera småbyar som inte heller den Libanesiska polisen eller militären kan inträda för att utföra sitt jobb i.

Denna haltande Libanesiska regim som ska tänka på andra länders bästa före sitt eget och sitt folks är fallande eftersom folket i landet har fått nog och de visar detta varje dag på alla fredliga och demokratiska sätt de kan komma på.Bomben, natten till onsdagen den 23:e mars är nummer 4 i raden av explotioner som började samtidigt som hela världen fick upp ögonen för Libanon. Detta i samband med FN resolution 1559 och som innebär att denna falska situation och korrumpta regim inte kunde få fortsätta på detta vis.

Ett intressant mönster är hur det började med en bomb i en dominerande muslimsk förort söder om Beirut för att följas upp av den stora chock bomben mot före detta premiärministern Rafic Hariri mitt i Beirut. Sedan åker vi upp och hittar en bomb i förortern Jdeide norr om Beirut med en befolkning som till huvuddel är kristet. Inatt har vi hunnit komma till Kaslik som ligger ännu längre norrut om Beirut och som består till huvuddelen av Maronitiska kristna. Denna grupp som har stått längst emot den Syriska ockupationen. Nästa Bomb skulle kunna vara i Jbeil och sedan Batroun och resan fortsätter norrut.

Överallt där röster vågar göra sig hörda och som inte delar samma åsikter med Baath regimen i Syrien och inte dalr samma vision som den Libanesiska marionett regimen.I denna senaste bombdåd har hittils 3 hittats döda och 8 skadade.Man kan inte säga något i sådana tillfällen mer än att man hoppas de rika makthavatna är närvarande och ser och känner folks ilska, iver, sorg och frustration. Den senaste utvecklingen inom de olika Libanesiska samfund runt om i världen är det största hotet för regim medlemmarna och deras intressen.Faktum att vi sänder, skriver och demonstrerar gör dessa människor livrädda.Länge leve friheten och länge leve Libano

 

Artiklarna som publiseras på denna sida representerar enbart dess författares åsikter och inte webmaster åsikt