ArDO: Yes we want Lebanon to be the Switzerland of the East and Beirut the Paris of the East

 

Mellanöstern har sett tre fria val på ett år tack vare president Bush

 

Av: Bar Lebnon

050205

Mellanöstern har sett tre fria val på ett år tack vare president Bush. Det mest förbryllande med Västeuropa de senaste åren har varit avskyn för George W Bush. I länder som Storbritannien och Italien har visserligen regeringarna haft goda relationer med USA:s president, men även där har folkopinionen varit starkt kritisk mot den nuvarande administrationen i Amerika. Och i de största länderna på kontinenten, Frankrike och Tyskland, har politikerna hetsat varandra mot Bush.

Med facit i handen kan vi lätt konstatera att det under det senaste året har fria val hållits i tre länder. Dessa tre stater har under de senaste 50 åren inte varit med om något så ovanligt som ett val med demokratiska inslag. Afghanistan, Palestina och Irak har ett gemensamt, nämligen de haft dåliga ledare som lett dem i fördärv och elände.

Talibanerna dränkte sitt land i förnedring och medeltida fördomar. Palestinierna saboterade med korrupt beslutsamhet en rad chanser att få fred och bilda en egen stat som hela världen ha kunnat stödja. Saddamregimen specialiserade sig på tortyr och krig, för att inte glömma alla folkmord.

Idag kan man börja känna förändringens vindar! Kvinnorna i stora delar av Afghanistan behandlas inte längre som boskap. De har nu röstat i fria val, de kan läsa tidningar, har rätt att gå i skolan och skaffa sig ett arbete.

Så fort Palestinierna blev av med sin president, som drev dem till terror och dåligt rykte världen över kunde vi börja se lite ljus i vardagen och ett hopp om en återvändande fred.
Här ska vi inte glömma att FN och Västeuropa fortsatte att hylla honom till sista dagen av hans liv.

Och Baathpartiets systematiska dödande har vänts till en ny process genom femtusen vallokaler som skyddades av egna och andras trupper. Folkstyre är något helt normalt och en mänsklig rättighet, men uppfattades av irakierna som ett mirakel. Vem har ändrat bilden? Finns det någon beslutsam fredsmakare som genom egen tro och envishet gett Mellanöstern en sådan ny start? Ja, namnet är George W Bush! Många avskyr honom, men de kan inte bli av med honom förrän om fyra år. Värt att nämna i sammanhänget är att ingen annan president i USA har någonsin fått fler röster än han.

Utan Bush hade afghaner, palestinier och irakier fortfarande styrts av mördare. Detta har president George W Bush idag satt stopp för och vägen fortsätter mot nya mål och fler som ska befrias och rätta sig i leden. Demokratin som många europeiska länder verkar vilja behålla för sig själva ska med hjälp av en amerikan nå alla länder i Mellanöstern.

Artiklarna som publiseras på denna sida representerar enbart dess författares åsikter och inte webmaster åsikt