ArDO: Yes we want Lebanon to be the Switzerland of the East and Beirut the Paris of the East

 

PALESTINSK LÄKARE PÅ SOROKOSJUKHUSET I BEER SHEBA CHOCKAD ÖVER PLANER PÅ SJÄLVMORDSATTACK MOT SJUKHUSET

 

Av: Bar Lebnon

I ett öppet brev till Jerusalem Post, skriver Dr. Izzeldin Abueliash från Jabaliyas flyktingläger på Gazaremsan som arbetar som förlossningsläkare och gynekolog på Sorokasjukhuset i Beer Sheba med anledning av det förhindrade självmordsattentatet mot sjukhuset.

”Soroka är ett sjukhus som har öppnat sina dörrar för att behandla palestinier utan urskiljning och ger dem den bästa tillgängliga vård. Jag känner inget annat än högaktning för läkare, sjuksköterskor och annan medicinsk personal på Sorokasjukhuset. De visar medkänsla, sympati och vänlighet. Jag blev därför mycket chockad och upprörd över att höra att Wafa Biss från Jabaliyas flyktingläger bar ett bombbälte för att spränga sig själv i luften i Sorakasjukhuset, en plats där hon själv har behandlats med vänlighet och medkänsla.

 

21-åriga Wafa Samir Ibrahim al-Biss arresterades den 20 juni 2005 vid Ereezövergången efter att ha försökt smuggla in ett bombbälte genom övergången för att utföra ett självmordsattentat. 

Wafa sändes ut för att döda just de människor i Israel som vårdar palestinier från Gazaremsan och Västbanken. Israeliska sjukhus ger humanitär behandling till palestinier från Gazaremsan och Västbanken. Denna behandling fortsatte under den tid när allt samarbete mellan palestinier och israeler avbröts pga. intifadan. Att planera en attack av detta slag mot ett sjukhus är ondsint. Barn, kvinnor patienter, läkare och sjuksköterskor var målet. Är detta tacken man får för vänlighet? Ger detta islam ett gott rykte, en religion som respekterar och helgar mänskligt liv? Detta är aggression och strider mot mänskligheten.”

Artiklarna som publiseras på denna sida representerar enbart dess författares åsikter och inte webmaster åsikt